Cloud (bulut) uygulamalarının yaygınlaşması, görsel ve sesli iletişimin iş yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi güvenilir ve yüksek performanslı iş ağlarına duyulan ihtiyacı arttırıyor. Cisco SD-WAN tam da bu ihtiyaçları karşılayan yepyeni bir WAN deneyimi! Cisco SD-WAN nedir? Cisco SD-WAN güvenliği nasıl sağlar? Cisco SD-WAN sağladığı faydalar nelerdir? Cevapları yazımızda!
Cisco SD-WAN, altyapıdan bağımsız çalışan ve tüm özelliklerini bu ilke üstünden inşa eden yepyeni bir WAN deneyimi sunuyor. Bu sayede 1400’den fazla uygulamayı ve ağ performansını izlemek ve sorunları hızlı bir şekilde çözmek mümkün oluyor. Cisco SD-WAN Prob veya ek donanım olmadan iş amaçlı politikaları, ağın tamamında dağıtabiliyor ve DNA Center ve ACI Anywhere ile sağlanan entegrasyonlarla kampus, DC ve WAN networklerinde uçtan uca görünürlük ve güvenlik kurallarıyla yönetebiliyorsunuz.
Cisco SD-WAN’da iletişim IPSEC üzerinden şifreli olarak gerçekleştiriliyor. Routerlar üzerindeki güvenlik duvarı özellikleriyle iletişim güvenliğini arttırabilir ve segmentasyon yaparak, farklı trafik tiplerini birbirinden ayırabilirsiniz. L7 Firewall, IPS, URL Filtreleme, SSL Inspection ve Malware Analizi gibi gelişmiş güvenlik özelliklerini doğrudan SD-WAN bileşenleri üzerinde ya da SD-WAN - Cisco Umbrella entegrasyonu> ile Cisco SASE mimarisi kapsamında kullanabilirsiniz.
Cisco SD-WAN, ekipmanları DPI özelliği sayesinde uygulamalarınızı algılıyor ve uygulamalarınız için SLA bazlı kriterler belirleyerek, trafiğin hangi hat üzerinden gönderilmesi gerektiğini belirlemenizi sağlıyor. MPLS maliyetinizi azaltmakiçin birden fazla hattı aynı anda kullanabilme özelliği sunuyor ve aynı zamanda merkezi yönetim kabiliyeti ile OPEX maliyetini azaltmanızı sağlıyor.
Buluttaki bir kullanıcıya veya uygulamaya bağlanmak için bulut öncelikli mimari ile esneklik sağlıyor.
SD-WAN’A GİRİŞ 1: Daha Kolay Bir Ağ Yönetimi hakkında hazırladığımız blogumuzu...
Devamını OkuBulut teknolojilerinin en temel bileşenlerinden ‘Container’ların, dağıtım ve yönetimi...
Devamını OkuGün geçtikçe bulut teknolojilerini kullanan işletme sayısı artıyor. Adı üstünde: Bulut...
Devamını OkuBulut teknolojileri tabi ki özellikle bazı sektörler için güvenlik...
Devamını OkuBugün dünyada bir kurumun tüm gerçek zamanlı iletişim...
Devamını OkuMailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.