SEKOM İLETİŞİM SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

GİZLİLİK POLİTİKASI

 

Bu gizlilik bildirimi, SEKOM İLETİŞİM SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Bundan sonra “SEKOM” olarak anılacaktır.) olarak, bu web sitesini ziyaret eden bireylerle ilgili bilgileri toplama, saklama ve kullanma şeklimizi açıklamaktadır. Bu web sitesini kullanarak, bu gizlilik politikasında belirtilen bilgilerin toplanmasına ve kullanılmasına izin vermiş sayılırsınız. 

 

OTOMATİK TOPLANAN BİLGİLER

Kimliği Saptanamayan Bilgiler – Diğer birçok web sitesinde olduğu gibi, bu web sitesi de otomatik olarak kullanıcıların bazı bilgilerini toplar; bilgisayarınızın İnternet Protokol adresi (IP), web sitesine giriş yaptığınız tarih ve zaman, bu web sitesine giriş yaptığınız sayfa, kullandığınız işletim sistemi, ziyaret ettiğiniz web sitesi bölümleri, ziyaret ettiğiniz web sitesi sayfaları, görüntülediğiniz bilgiler ve web sitesine koyduğunuz veya web sitesinden indirdiğiniz malzemeler gibi. Bu bilgiler web sitesi, sistem yönetimi ve web sitesinin geliştirilmesi için kullanılır. 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler kapsamındaki yükümlülüklerimiz gereği bu bilgilerin bir kısmı kayıt altına alınabilir ve ilgili adli ve idari mercilerin talepleri üzerine kendileriyle paylaşılabilir.

 

Tanımlama Bilgileri (Çerezler – Cookies) – Bu web sitesinde “Cookies” teknolojisi vardır. Bu teknoloji, web sitesi kullanıcısının bilgisayarına bilgi yükleyerek, web sitesine bu bilgisayardan yapılacak ziyaretlerin tanınmasını sağlar. “Cookies” web sitesinin kullanımını ve uygunluğunu arttırır. “Cookies” tarafından sağlanan bilgiler web sitesinin eski bir kullanıcısı olarak tanınmanızı, ihtiyaçlarınıza karşılık verilebilmesi için web sitesindeki aktivitelerinizin takip edilmesini, kullanımınız için kişisel veri ve web sitesi içeriğinin sunulmasını, çevrimiçi (online) formların kişisel verileriniz ile beraber otomatik olarak oluşturulmasını ve web sitesi tecrübenizin kolaylaştırılmasını sağlar.

 

Tarayıcınız (browser) izin verirse “Cookies”i reddedebilirsiniz, ancak bu durum web sitesi kullanımınızı ve bazı web sitesi özelliklerine erişim imkanınızı etkileyebilir. Çerezleri kapatmak için; Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeneğini, Safari’de tarayıcı ayarlarınızda “Tercihler/Gizlilik/Tüm Çerezleri Engelle” seçeneğini, Internet Explorer’da tarayıcı ayarlarınızda “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneğini, Firefox’da “Araçlar/ Seçenekler/Gizlilik/Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

 

 

KULLANILAN BİLGİLER

Bilgi takibi – SEKOM kişisel olmayan bilgileri kullanarak, kullanıcı istatistikleri ve web sitesi kullanımı ile ilgili bilgi takibi raporları oluşturabilir ve bu raporları başkalarıyla paylaşabilir. Rapordaki hiçbir bilgi, kimlik ve diğer kişisel verilere bağlı olmayacaktır.

 

Kişisel Veriler – Web sitemizde bulunan HR@sekom.com.tr mail adresi aracılığı ile şirketimize özgeçmişinizi göndermek sureti ile çevrimiçi (online) olarak iş başvurusunda bulunmanıza imkân sağlıyoruz. Bahse konu kişisel verileri sadece 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve işbu Gizlilik Politikasına uygun bir şekilde toplayıp saklayacak, işleme tabi tutacak, kullanacak, iletecek ve/veya açıklayacağız. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki haklarınızı öğrenmek için lütfen bu web sitesinde paylaştığımız “Aydınlatma Metni”okuyunuz.

 

Web sitemizde bulunan HR@sekom.com.tr mail adresine sadece kendinize ait özgeçmiş verilerinizi göndermenizi bekliyoruz. Eğer aracı olarak veya başka bir suretle üçüncü kişiler adına hareket ediyorsanız veya bize üçüncü kişilerle ilgili (örneğin bir aile ferdiniz) bilgi veriyorsanız, bu durum, söz konusu üçüncü kişinin yetkili temsilcisi veya aracısı olma yükümlülüğünü üstlendiğiniz ve söz konusu üçüncü kişiden bizim onlara ait bilgiyi toplamamız, işleme tabi tutmamız, kullanmamız ve açıklamamız için gerekli tüm izinleri aldığınız anlamına gelmektedir. Üçüncü kişiye ait bilgileri sizden elde ettiğimiz için, üçüncü kişiye bu Gizlilik Politikasında yer alan bütün hususları aktarmak, tercihen söz konusu üçüncü kişiye bu beyanın bir kopyasını temin etmek veya bu şahısları web sitemize yönlendirmek sizin sorumluluğunuzdur.

 

ÇOCUKLARIN MAHREMİYETİNİN KORUNMASI

SEKOM özellikle çevrimiçi (online) ortamda çocukların mahremiyetinin korunmasının öneminin bilincindedir. Web sitesi her ne kadar bilinçli olarak 18 yaşından küçük çocuklara yönelik olarak tasarlanmamışsa da, çocuklarla ilgili bilgilerin, sizin adınıza verdiğimiz hizmetlerin ifası amacıyla toplanması ve saklanması gerekli olabilmektedir.

 

Ancak 18 yaşından küçük çocuklara ait bilgilerin asla bilerek toplanmaması ve saklanmaması prensiplerimiz arasında yer almaktadır.

 

BİLGİLERİN NASIL KULLANILACAĞI

Bu web sitesi üzerinden ve diğer şekillerde topladığımız, kişisel verileri aşağıdaki amaçlarla işleme tabi tutup kullanabiliriz:

  • Web sitesinin yönetimi amacıyla;
  • İnsan Kaynakları süreçlerimizin yürütülmesi amacıyla;
  • Satış süreçlerinin yürütülmesi amacıyla;
  • Kayıtlarımızı ve veri tabanımızı güncelleştirmek amacıyla;
  • Size verdiğimiz hizmetlerin kişiselleştirilme özelliklerini geliştirmek ve sizinle veya bize bilgilerini ilettiğiniz üçüncü kişilerle ilgili bilgileri saklamak amacıyla.

 

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Kişisel verileriniz, bu Gizlilik Politikasında belirtilen durumlar dışında üçüncü kişilere aktarılamayacaktır. Kişisel verilerinizi, bu bilgileri işbu Gizlilik Politikasına uygun olarak işlemeyi kabul eden ve SEKOM’un yönetiminde söz sahibi olduğu kuruluşlar ile SEKOM’un pay sahibi olduğu SEKOM YAZILIM A.Ş. ve SOİTRON SİBER GÜVENLİK SERVİSLER A.Ş.’ye açıklayabiliriz. Kişisel veriler ayrıca bu bilgilerin toplanma amacına uygun olarak işlenmek üzere bizim adımıza çalışan üçüncü kişilere devredilebilir. Bu üçüncü kişiler, Kişisel verileri sadece belirlenen amaçla sınırlı olarak işlemekle, Kişisel verilerinizi üçüncü kişilere satmamakla ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere kanunların izin verdiği, tarafımızdan talep edilen veya işbu Gizlilik Politikasında belirtilen durumların dışında üçüncü kişilere ifşa etmemekle yükümlüdürler.

Kişisel veriler, geçerli bir kanunun, mahkeme emrinin veya resmi düzenlemenin gerektirmesi halinde cezai veya hukuki bir soruşturmayı desteklemek için gerekli olması halinde üçüncü bir tarafa ifşa edilebilir.

 

DİĞER KONULAR

Güvenlik – Bilgisayar ağı, uygulamaları ve veri tabanının güvenli olması ve yetkisiz girişlere ve kullanıma kapalı olması için çalışıyoruz. Bazı kişisel verileriniz ile ilgili güvenlik kaygılarınız var ise, lütfen bu bilgileri internet yoluyla göndermeyiniz.

 

Diğer Web Siteleri – Web sitemiz diğer web sitelerine veya internet kaynaklarına bağlantı verebilir. Bu bağlantılardan birine girdiğinizde başka bir web sitesine veya internet kaynağına geçiş yapmış olmaktasınız. Bu kaynak, isteğiniz doğrultusunda veya “cookies” veya diğer teknolojiler aracılığıyla sizden bilgi alabilir. SEKOM’un bu web siteler veya internet kaynakları veya bunların bilginizi toplaması, kullanması veya ifşa etmesi ile ilgili bir sorumluluk, yükümlülük veya kontrolü yoktur. Diğer web sitesi ve internet kaynaklarının gizlilik politikalarını gözden geçirmeniz ve bilgilerinizi nasıl toplayıp kullandığı konusunu anlamanız gerekmektedir.

 

Gizlilik Politikasında Oluşacak Değişiklikler – SEKOM zaman içerisinde Gizlilik Politikasında değişiklikler yapabilir ve Gizlilik Politikasına eklemelerde bulunabilir. Bu durumda SEKOM, web sitesinde güncellenmiş Gizlilik Politikasını paylaşacaktır.